KISA KISA

12.4.09

Benim yaşadığım ya da yaşama ihtimalimin olduğu şehirlerde neden deniz yok Allahım? Çok seviyorum, mis gibi deniz kokusu eşliğinde oturmayı, kahvaltı yapmayı, sohbet etmeyi..
Hadi deniz neyse, burada çay bahçesi kültürü de yok haliyle.. Onlarca Starbucks'ın bir tanesinin bile manzarası yok. Şöyle böyle olanlarını bile görmedim. Hep görmek istemeyeceğimiz caddelere ya da dükkanlara bakıyor. Zaten dışarıda masa sandalye olan çok az. Ben istiyorum ki, birşey yiyeyim, gazete okuyayım.. Birşeyler yiyeyim demişken simit yemeyi özledim :p Neyse herşey bir an önce yapılmaya endeksli.. Yaşam çok hızlı ama kolay.. Neredeyse tüm faaliyetler arabanın içinde oluyor. Mesela Drive Thru ATM bile var. Bu kadarına da yuh diyorum ben. Para çekmek/yatırmak için ne kadar enerji harcayabilir ki bir insan.. Yok, illa arabadan inmeyecek..
Amerika'nın başka şehirlerinde eminim çok güzel yerler vardır da şans işte.. Resimlerini paylaştığım otellerin, kumarhanelerin olduğu büyük cadde dışında kalan yerlerin çoğu para etmez. Çöl iklimi sonuçta :) Gitme vakti yaklaşıyor ya, nasıl da çamur atıyorum :p Yalan değil ama, sevmiyorum burayı!!
Havalar düzelince evde olmaktan sıkılıyor insan. Şuan tam bir bahar havası var ama benim istediğim tarzda gidebileceğimiz bir yer yok.. Gerçi bugün olsa da bir yere gidemeceğiz. Yarın önemli bir gün.. Eşimin tez savunması var. Biliyorum güzel geçecek ama ufak da olsa heyecan var.. En iyisi ben keçelerimin başına geçeyim. Keçe demişken, o kadar çok eşyam var ki, nasıl gideceğiz biz. İyiden iyiye yerleştik.. Yavaş yavaş toplanmaya başlamakta fayda görüyorum :) Bir an önce evimizi kurmayı hayal ediyorum bu aralar. Bize ait eşyalar istiyorum. 


24 yorum:

serrose dedi ki...

Canim hicccc prim verme boyle yorumlara!!!

Super olmus o tokalar dewam et ;))
optum coook cook

Bilun ŞEN dedi ki...

Aa kim ne yazıyor Nazocum? Gerçekten insanların işi, gücü ve emeğe saygıları yok..
Elbette devam et sen, bıktırıp, usandırma hareketleri üretken kimseleri durduramaz ki..

Neyse, döneceğin günü, eşyalarından bahsetmeni, özellikle çalışma odanın fotoğraflarını şimdiden merak ediyorum canım ;) Çay bahçesi kültürü olan ülkene döneceğin için de senin adına çok seviniyorum ve bir 'ada' turuna var mısınız diyorum Nazo'cum :)

nazo dedi ki...

* Serrosecum yola devam ;) Öpüyorum ben de..

* Biluncum bence de durduramazlar. Konuştuğumuz üzere 'ada' turu senden ;) Harika olur değil mi? Evren duy bizi :)

Moonish (moonsun) dedi ki...

Nazom, cok az kaldi, senin adina cok mutluyum :)) Insallah gidince gonlunce yeni evine yerlesirsin :))

Bu arada seni kim uzdu, bana da abuk subuk seyler yaziyorlar ama artik umursamiyorum bile :(( Yine de migde bulandiriyorlar dimi :((

Sen uzme tatli canini, sen yapmaya devam et :)

gunduz68 dedi ki...

bence çok yaratıcı olmuş..en azından duygularını ifade edemeyip de bilinmesini isteyenler için çok ideal..sana hep destek tam destek benden..bu arada benim oyum da sanaydı hobi blogları arasında...;)senin şanssızlığınmıdır nedir neden seni bu kadar sıkıştırıp üzüyorlar ki...meyve veren ağaç misali...

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Hasret iyice sarmış seni Nazocum:) Ama az kaldı! Hayırlısıyla memlekete dönüp, evinizi kuracaksınız:) Bir de o yazıya abuk subuk yorum yazmayı nasıl becerdiler? Ne alaka yani anlamadım...Boşver gitsin!!!Tokaların satışını merakla bekliyorum:) İyi haftalar! Öptüm canım:)

Flame dedi ki...

Banada dadandı bir tane :) sürekli başkalarından kopya çektiğimi söyleyip duruyor. Madem öyle o başkalarını oku değil mi? Sıkı bir takipçim değilmiş ama sık sık okuyormuş beni ne demekse bu! Sanırım derdi kendi mutsuzluğuna beni de bulaştırmak! Ama çook uğraşırr.. Neyse takma sen. Gel bir çaybahçesi keyfi yapalım biz seninle..

Gizem. dedi ki...

Haset insan bol sen hiç bakma onlara tam gaz devam :))bu arada gel hemen yerleştir evini bizde görelim :))

Derin dedi ki...

Off, deniz gerçekten. Ben de şansıma hep deniz olan yerlerde yaşadım.Denizli bir şehirde doğdum, denizli yerlere tatile gittim, taşındım yine denizli bir kente, geri döndüm denizli evime, şimdi işim bile denize yakın ama insanoğlu nankör, sadece arada öğlen yemeği kaçamaklarında ya da haftasonu keyfine varıyorum diye söyleniyorum. Bana kalsa ayaklarım denizin içinde, kucağımda laptop çalışacağım. O kadar tutkunum denize ama yetmiyor ki... İçine de çeksen, camından da görsen, sürekli yakınında olmadıkça insan ofluyor pofluyor... Normal mi bu kadar tutkun olmak bilmiyorum...

Yorumlara gelince, bugünlerde sevdiğim tüm bloglarda böyle bir dert var. İnsanlar neden zahmet edip sevmedikleri bloglara kişilere yorum bırakıyor ki, özellikle kırıcı, suçlayıcı tarzlarda, belki zaman zaman hakaret içeren... Ben bazen hergün severek okuduğum bloglara bile yazı yazmıyorum. İçimden birşey yazmak gelmediğinde, okuyup keyif alıp çıkıyorum. Okuyup da beğenmeyenler neden zahmet ediyor anlam verebilmiş değilim...

simla dedi ki...

ahhh ahh bende ayzı özledimmm:)

NzlGl dedi ki...

Seni seviyorum nazo
mutlu olacağın her şeye devam diyorum......
sevgiler

el*ff dedi ki...

Nazo kesinlikle benim de yaşadığım yerde deniz olmalı o kokuyu hissetmeli dalgaların sesini duymalıyım...
Gelecek plaları için mutlaka deniz deniz deniz diyorum :))
Bak o yorumları merak ettim şimdi ve o yorumları yapan kafayı beğenmezsen okuma bakma çık kardeşim zorunda mısın hele de üşenmeyip yorum yazarlar ya anlaıyorum nasıl bi komplex hali ...
Keçe çalışmalarının hepsi birbirinde harika :)))

Gülen Tezer dedi ki...

Nazo'm sen gel ben sana şu benim meşhur balkonda çay yapacağım.Tmm?
'Öylelerini' dert etmediğine seviniyorum :) Onları mutlu etmemek gerek.El emeğidir bu ve gayet de güzeller.Olmasa ben kesin söylerdim :) Bilun hanım K.G.S.'m ada sahillerinde bekle beni :D

assortiek dedi ki...

he hee ,haydinsçiim de simit özlüodu onun yerine yemiştim bikere,senin içinde bikez yiyeyim be cnm :)

tokalar enfes bu arada napıodukk Tınnnnnnnnn!
kıskananlarrr çatlasınn-kıs ka nan lar çat la sııın!
:)

Gülen Tezer dedi ki...

Alamadım hızımı.
ADSIZLAR VE EL EMEĞİNE SAYGIDAN YOKSUN KÜÇÜK İNSANLAR!
BECERİKSİZ MİSİNİZ YOKSA DAHA İYİSİNİ Mİ YAPIYORSUNUZ?
BECERİKSİZSENİZ -Kİ BEN ÖYLEYİM- TAKDİR ETME BECERİSİNE DE Mİ SAHİP DEĞİLSİNİZ?
DAHA İYİSİNİ Mİ YAPIYORSUNUZ?
E İSMİNİZ VE CİSMİNİZLE BLOGLARDA GÖRELİM SİZİ O ZAMAN?İNSANLARIN KENDİLERİNİ VE BAŞKALARINI MUTLU ETMEK İÇİN PAYLAŞTIKLARI DÜŞ GÜÇLERİNE OLAN SAYGISIZ DAVRANIŞLARINIZDAN DOLAYI BİR 10 YIL KADAR KENDİNİZE GELEMEYİP KİŞİLİĞİNİZİ SORGULARKEN
'BECEREBİLEN,ÜRETEBİLEN' İNSANLARIN CİVARLARINDA GÖLGE ETMEYİN DİYE SİZLERE
WiLHELM REiCH'IN DİNLE KÜÇÜK ADAM ADLI KİTABINI OKUMANIZI ÖNERİYORUM; ŞİMDİ DAĞILIN LAN :))))

nazo dedi ki...

* Moonishim sağol.. Üzülmüyorum merak etme..

* Gündüzcüm teşekkür ederim. Bu ara üst üste geldi ama üzülmüyorum. Daha çok yapma isteği geliyor sadece.. Öpüyorum..

* Seblacım, boşver canım. Hiç değmez.. Hasret fena bu aralar ama şükürler olsun ki az kaldı.. Çok teşekkür ederim..

* Alev, kıskananlar çatlasın diyorum ve çay içmeye geliyorumm.. Bekle beni anacım :p

* Pammukcum sanal olarak değil ama gerçekten gell!!

nazo dedi ki...

* Derincim, deniz konusunda ben senin kadar bağımlı değilim sanırım :) Çok seviyorum ama.. Aslında yazın yüzme maksatlı öyle doya doya girmem ama denizi izlemeye bayılıyorum :)
Yorumlara gelince, bu kez biraz daha farklı. Kraldan çok kralcı tip/ler çeşitli ithamlarda bulundular. Ben de onları adam yerine koydum ama artık akıllandım. Söylediklerinde çok haklısın. Öpüyorum..

* Simlacım, kim özlemedi ki? ;)

* Nazlı Ablacığım ben de seni seviyorum. Teşekkürler..

* Elifcim gel beraber denizli bi yere tayin isteyelim :p Teşekkürler..

* Assortiekcim bence de çatlasınlar :) Simit ye benim yerime, yanında krem peynir olsun.. sonra haber ver :)

nazo dedi ki...

Gülen Ablacım her iki yorumun için de çok teşekkür ederim 2. yorumuna diyecek en ufak birşeyim yok. İçimdekileri dillendirmişsin. Bi'tanesin sen! Çok öpüyorum, balkonda çay keyfi gerçek olacak umarım, sağlıkla..

^zeynep^ dedi ki...

Benim de buralarda en çok aradigim (denizi geçtim zaten) çay bahçeleri:( hadi sen insallah kavusacaksin artik:)

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Afyon'da da yoktu deniz. Hayrettin Barut getireceğini vâdetti ama seçilemedi. :)

sibel dedi ki...

yaptıkların çok güzel nazo takma kimseyi. sen yap biz esinlenelim olur mu?ben elime almazdım bu tür uğraşlarım yoktu seni takip edince bi istek geldi bana da:)geçenlerde aparatlarını aldım peçetelik yaptım çok güzel oldular,böyle şeylerle uğraşmak günün stresini alıyor sen dahil hobilerini bizimle paylaşan herkese teşekkürler.

Gülen Tezer dedi ki...

n@zo'm; Hakan isimleri pek aklında tutamıyor ve senin için keçeciye bakalım diyor :))))

nazo dedi ki...

Zeynepcim, yurt dışının kanayan yarası :p Keşke olsalar :(

* Recep, işte kimi seçeceğini bilmiyor halk :p

* Sibelcim ne güzel, ben de bloglar sayesinde yapmaya başladım. Herkesin içinde var ufak tefek demek ki :) Sağol desteğin için..

* Gülen Abla korktuğum başıma geliyor desene. Adım keçeciye çıkacak :p Bundan sonraki ilk keçe yazısını Hakan Abi'ye ithaf ediyorum :))

Derya dedi ki...

Nazocum harika şeyler yapıyorsun lütfen devam et bu tarz şeylerle henüz karşılaşmadım ama sinir bozucu olsa gerek herkez yaratıcı olamaz bu insanlar emeğe saygı nedir bilmeyen gereksiz silik tipler bence. Bloğunun ve yaptığın cicilerin takipçisiyim. Sevgiler...