{today i will be happy}

27.10.09

Sabah uyandık eşimle. Kısa bir 'kahvaltıyı sen hazırla, hayır sen hazırla' atışmasından sonra birlikte hazırladık, yaptık. Sonra o gitti işe. Ben de bilgisayarın başına kuruldum. Evin temizlenmesi gerekiyormuş, ütüler birikmiş yine kimin umrunda :))
Bu yıl pazartesi sendromu yaşamıyorum. Çünkü Salı günlerim boş :)) Yıllar sonra öğrenmiş oluyorum ki pazartesi sendromuna iyi gelen tek şey salı günlerinin tatil olmasıymış. Gerçi bu durumda hafif bir adaptasyon sorunu yaşatıyor. Hafta sonu tatilinden sonra çalış, sonra yine tatil olsun. Sonra 3 gün çalış, tekrar tatil :)
Bir de bu hafta Çarşamba yarım gün, Perşembe bayram kutlaması var ama kısa süreli, Cuma da domuz gribi tatili olunca hepten lay lay lom bir haftaya dönüştü.

Domuz gribi demişken; korkmalı mıyız, korkmamalı mıyız?, aşı olmalı mıyız, olmamalı mıyız? bilemedim ben. Her kafadan bir ses çıkıyor. Bu işin eğitimini almış Prof. lar bile ikileme düşerken, benim kararsızlığım normal sanırım. Okullarda Kasım sonuna kadar aşılama bitecekmiş ama veli izni gerekliymiş. Ne diyeceğiz ki veliye "Böyle böyle bir durum var, çocuğuna birşey olursa biz karışmayız mı?" Umarım herşey söylenti de kalır ve aşı gerçekten işe yarar. Ve de umarım ihmal kurbanı olmaz hiç kimse. Tabii ki basit önlemler de almak lazım; hijyen ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirecek yiyecekler yemek gibi..

Havalar ne kadar güzel gidiyor. Ben doğma büyüme karasal iklim çocuğu olarak, Ekim sonunu böyle hatırlamam hiç. Çoktan botları, kabanları giymiş olurduk. Gerçi bugün serinlemeye başladı biraz, önümüzdeki günlerde düşecekmiş sıcaklık. Bence düşsün artık; çünkü ne giyeceğim derdi tavan yaptı. Sürekli ince birşeyin üzerine hırka giymekten sıkıldım. Mont alsam mı almasam mı derdinden de :)

Birazdan Cumhuriyet Bayramı için konuşma metni hazırlayacağım. Müdür görev yazmış. Aslında söylemek istediğim çok şey var. Biraz özgür hissedebilsem kendimi, neler neler yazardım ama gayet korkak ve sıradan bir metin olacak; kutlu mutlu olsun şeklinde..

Öncesinde güzel bir kahve yapayım kendime. Yanında da bir kaşık nutella. Artık çok az yiyorum nutella.. Hafta sonları kahvaltıda birazcık, bir de böyle canım çok istediğinde bir kaşıkcık.. Bu günler geride kaldı :) Bir de nutella demişken, ne sarelle, ne çokokrem ne de diğer markalar.. Kesinlikle nutella gibi değiller!

Dün Elif'in şu yazısından sonra çok şaşırdım, şimdi dinliyorum yeniden. Belki ilginizi çeker sizinde. Ayrıca bu şarkıyı çok severim ben. Dinlemek istersiniz tıklayın lütfen ;)
Resim: we♥it


15 yorum:

ELÇİN'İN YERİ dedi ki...

nazocum açıkçası ben aşı olayına çok karşıyım.ki sabah sana bununla ilgili bir mail atmıştım...

2000 senesinde çalıştığım yerde aşı yapılması zorunluluğu geldi.dedimki bende astım var olmak istemiyorum..müdür tutturdu herkes yaptıracak...ikna etmeye çalıştım ama olmadı.ve ben aşı olduktan 1 hafta sonra hayatımın en büyük gribini atlattım...ölüyorum sandım..

2 sene sonra babam aşı yaptıracağım dedi..dedim ki baba yapma bak çok ağır grip olacaksın.dinlemedi beni.aşı oldu ve gene 1 hafta sonra çok şiddetli bir grip yaşadı.

3 sene önce gene aşı canavarı babam :) babaanneme aşı yaptırmak istedi.uyardım.gene bildiğini yaptı ve aşısını yaptırdı ona ...ve babaannem 1 hafta sonra zatüre teşhisi ile hastaneye kaldırıldı..

o yüzden ben bu aşı olayına sıcak bakmıyorum.ki birde şu var ...dünyada bu aşıyı uygulayan ülke sayısı bir elin parmakları kadarken neden biz denek olarak kullanılıyoruz !

genel hijyen kurallarına dikkat edildiği sürece diğer yaşadığımız griplerden ağır olacağını düşünmüyorum.sonuçta ufacık bir belirtide ilaçla tedavi edilebiliniyor

tuku dedi ki...

sen hazırla sen hazırla" ne tanıdık cümleler :p
korkmalıyız bence gerekmedikce kimseyle tokalaşmamak lasım dünya capında 300 milyon dolarlık açık yaratmış söylentisi bile gazetede yazıyordu domuz gribinin. purel kullanmalı gün içerisinde kendimizce çözümler olarak.

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Yıllarca bir kadına yazılmış diye dinlemişken,şimdi bende şaşırdım demek kadın değilmiş:-o

nazo dedi ki...

* Elçincim senin mailinden sonra iyice kararsız kaldım. Çünkü evet diyenlerinde, hayır diyenlerinde mantıklı bir açıklaması var :) Normal grip aşısının etkilerini biliyorum. Çünkü virüs veriyorlar aşıyla ama tabii ki her bünyede farklılık gösteriyor. Söylediğin gibi bu dönemde hijyen kurallarına daha fazla önem göstermek lazım.

* Tukucum, sen hazırla muhabbeti bizde çok olur ve genelde ben hazırlarım :))
Hijyen konusunda kendimizce arttırmalıyız önlemlerimizi. Hatta alışveriş merkezlerinde maske kullanımı bile artmış :)

*İçimden geldiği gibi, değilmiş valla ;) Kanımca çok az kişi gerçek anlamını biliyordur..

Stil Direktoru dedi ki...

N@zo'm "temizlenmesi gerekiyormuş"'a yarıldım ahah :)

Kavga etmeyin hergün enişte hazırlasın olsun bitsin :) Ömi bayılır masa kurmaya, yemek yapmaya, bende toplama işini yapıyorum oluyor bitiyor heheh :)

Az evvel Elif'e de yazdım aynen aktarıyorum sana da; "Bunu bilen sadece sizi gördüm, helal olsun diyorum çünkü Ahmet Kaya'yın bu şarkısını çok severim, ve ben de teyzemden seneler önce öğrenmiştim, sevgiler." dedim

Bu arada ah o özgürlük, bende serbest kalsam neler yazarım da, sanırım sanal alemde yazabilmek için BEN GİBİ BEN olabilmenin 1. kuralı BEN OLMAMAK, yani PUCCA tadında yazabilmek için, zarar görmemek adına maske takmak zorunda kalmak. Eee nerede bu düşünce özgürlüğü yalan işte ispatı :(

Domuz gribi demişken, altını çizmekte fayda var, sakın ola kimse aşı olmasın bakmayın siz bakana, hafta sonu İngiltere'de bir ponpon kız domuz gribi aşısı olmuk, ve ne yazık ki şimdi sadece GERİ GERİ YÜRÜYEBİLİYORMUŞ :(

Annem eczacı o demişti zaten, daha yen etkileri çıkmadı diye, al sana işte örnek bir :( Bu arada ben de Ömi de 4 5 senedir İMUNEKS alıyoruz ki o, bağışıklık sistemini koruyan, güçlendiren bitkisel bir hap, doktorlara da, eczacılara da danışabilirsiniz.

Salı'nın keyfini çıkar şeker, şimdiden kolay gelsin yazı için de.

sevgiler

Girls On Blog dedi ki...

Nazocum ben de cok bilgili değilim ama içgüdüsel olarak aşıya karşıyım sanırım:)
temel hijyene filan dikkat edince de çok sorun olmaz diye düşünüyorum,Bir de tabii çok öpüşen bir milletiz ondan vazgeçmek lazım di mi:)
Nutella konusunda da kesinlikle hemfikirim başka hiçbir ürün ona benzemiyor,sanki margarin tadı geliyo damağıma:)

el*ff dedi ki...

N@zocum Müjgan kimmiş duyana duymayana anlatalım ne hüzünlü diil mi? Biz çoktaaaan bıraktık sen hazırla muhabbetini giyinip gidiyoruz valla :))

ZencefilliÇörek dedi ki...

canim ne guzel bir pzt yazisi olmus :) sevgiler...
asi konusunda ben istemiyorum esim istiyor. bakalim nolacak :)

Unknown dedi ki...

bence aşı cozum değilll..salı tatil olması cok ıı olmus cnmm

Tanya's dedi ki...

Bugünkü konuşmanı merak ediyorum Nazocum..keşke korkmadan yazabilsen..içinden geleni olduğu gibi..ışık olsan cocuklara...peh..ne hallere geldik.

Nutellayı tek gecerim...linke bakıyorum hemen.

Cumhuriyet Bayramın kutlu olsun.

zilsizzarife'nin yeri dedi ki...

Nazo'cum,bende grip aşısı oldum gribin en ağırını geçirdim ve vazgeçtim.Nedense beni huzursuz ediyor böyle aşılar.
Buarada bayramımız kutlu olsun.İyi cumalar:)

nazo dedi ki...

* Eda'cım,
Benim eşimde yapar masa hazılama işini falan ama kahvaltı hazırlamaya üşenir hep :)
Blogda yine yazıyorum kafama eseni ama okulda olmuyor. Ne de olsa devlet memuruyuz :)
Domuz gribi aşısı, kafa kurcalıyor. Sürekli çelişkide kalıyorum ben. Bu arada İmuneks'i araştırdım, çok iyi görünüyor. Kullanmak lazım.
Öptümm..

* GOB'cum hijyen çok önemli.. Nutella konusunda hemfikiriz değil mi? Ağzımızın tadını biliyoruz ne de olsa :)

* Elifcim, anlatıyorum ben :) Giyinip, çıkmak ne güzel ama ancak hafta sonu ;)

* Zencefilli Çörek, benim de eşim kesin olurum diyor. Bakalım zaman ne gösterecek..

nazo dedi ki...

* Özgecim, aşı karşıtı da çok ve evet çözüm değil. Zzaten Aşı olsak bile olmayanlar virüsü taşımaya devam edeceği için, virüs mutasyona uğrayacakmış ve aşı olmak fayda etmeyecekmiş. Böyle birşey okudum sanırım.

* Tanya'cım, çocuklara güzel şeylerden bahsettim, hep birlikte marşlar söyledik. Güzel bir bayram oldu. Benim söyleyeceklerim içimde kaldı ama boşver.
Öpüyorum seni..

* Zarifecim, ben normal grip aşısı da olmadım hiç ve hep hasta olurum kışın. Senin de bayramın kutlu olsun canım, öptümm..

Adsız dedi ki...

bu devirde öğretmen olmak lazımmış, amma çok tatil yapıyorsunuz anlamadık gitti...
yeliz

nazo dedi ki...

* Ya sorma ne çok değil mi? Keşke olsaydın..