ESKİ

26.7.10

Bugün kandil.. Anneannemdeyiz. Bu benim çok sevdiğim, hiçbir şeye değişmeyeceğim bir ritüel..
Her kandilde, her bayramda, başka özel günlerde aile ile bir araya gelmek, kalabalık olmak..
Her kafadan bir ses çıkmasını, yemeyi-içmeyi, eski günleri konuşmayı, kaybettiklerimizi anmayı, hayal kurmayı, gülmeyi çok seviyorum.
Bir de anneannemin eski eşyalarını karıştırmayı, her defasında ilk kez görüyormuş gibi incelemeyi..
En çok eski radyoyu seviyorum. Çalışmıyor gerçi, belki tamir edilebilir ama.. Sonra kendi evimde kullanmayacağım örtüleri O'nun evinde görmek hoşuma gidiyor..
Öyle işte :)
Güzel bir gün güzel bir hafta olsun herkes için..


5 yorum:

ayci dedi ki...

bende her gittigimde anneannemin ceşit ceşit albümlerine bakarım...miras kavgası yaparız annemle. ben fotograftan baska birsey istemem. ne yazık ki o fotograflara herkes göz koymus durumunda. tek torun olarak anneannemi kandırabilirim gibime geliyor :)

Swotpisces dedi ki...

hayırlı kandiller, bloğunuzu yeni keşfettim, başarılar.

TUĞBA'NIN DÜNYASI dedi ki...

Ben de seviyorum çok böyle özel günleri..Hele ananelere babanneler olunca yanında daha da anlamlı oluyor. ben babannemi böyle günlerde daha çok özlüyorum sanki hep o yanımda olsaydı keşke diye düşünüyorum. güzel bir yazı canım. radyoya da bayıldım ben de de var bundan izmitteki odamda. bu arada canım seni son yazımda güzel bir konuda mimledim hoşuna gideceğini düşünüyorum. umarım seversin.öptüm

Burcu Çalışkan dedi ki...

o örtülerde nasıl emek var değil mi? bende bizimkilerin yaptıklarını görünce hayretler içinde kalıyorum nasıl o kadar sabırla yapabildiklerine

Kabakulak Kocakulakoğlu dedi ki...

vay canına bende, babamla annanemden kaçim diye ankaraya geldik peeh..

http://kkulak.blogspot.com/2010/07/genetik-kyamet-annemin-annesi.html