ELMA

8.10.10

Bazen doğru mesleği yapmadığımı düşünüyoum.
Çabuk sinirlendiğimi, tahammül sınrlarımı zorladığımı, sabırsız olduğumu düşünüyorum.
Bazen istiyorum ki çabuk çabuk öğrensinler, anlasınlar, çalışsınlar.. Elbette biliyorum bunun böyle olmayacağını ama o an öyle istiyorum işte.. Beklediğimi alamayınca üzülüyorum..
Sonra yönetim anlayışlı olsun, imkanlar iyi olsun, insanlar bencil olmasın, çalışma ortamımız evimiz gibi olsun, huzurlu olalım istiyorum.. Böyle olmadığını görünce sıkılıyorum..
Farklı işler, farklı beyinler, farklı ortamlar hayal ediyorum..

Sonra bir anda işler değişiyor.. Bu işten başkasını yapamam ben, benim için en doğru meslek bu diyorum onca isyanı ben etmemişim gibi..

İniş-çıkışlarım çok oluyor her zaman ki gibi.. Mesleğimi seviyorum ama duygusal davranıyorum. Herşeyi şeffaf görmek istiyorum, görünce de tahammül edemiyorum. Çocuklara üzülüyorum ama bütünü değiştirme gücüm olmadığı için onların böyle yaşamak zorunda olduklarını kabullenmeye çalışıyorum. Bunu yaparken de bunalıyorum.

Uzar gider bu böyle..

Neyse..
Hergün olduğu gibi bugün de "elma" aldım bir öğrencimden.. Dedim ya işler değişti. Onun gözleri parladı. "Öğretmenim size getirdim" dedi, aldım, teşekkür ettiğimi duymadan koştu gitti..
Şeker de getiriyorlar, bazen çiçek, bazen mandalina, bazen ekmek, bazen süt.. Hep utanıyorlar, vermeleri ile koşup gitmeleri bir oluyor ya da öğretmen masasına koyuyorlar. Kim getirdi diyorum. Ses çıkarmıyorlar, kötü birşey yapmış gibi :)
Mesleğin çok eksi yönü var ama değer diyorum öğrenciler için
ve de seviyorum her birini ayrı ayrı..


27 yorum:

Haydins dedi ki...

Annecim hep derdi en güzel meslek öğretmenlik diye, dinlemedim..

Püstüklü Mama dedi ki...

Ne kadar tanıdık her şey!
Bence harika bir mesleğimiz var.
Bir gün şartlar da düzelecek, inanıyorum.

^zeynep^ dedi ki...

ay caniiim, kiyamam ben onlara!!

nazo dedi ki...

* Haydins, Türkiye şartlarında maddi tatmini olmayan ama manevi tatmini tavan yapan bir meslek..
Anneciğin nur içinde yatsın canım..

* Püstüklü Mama, keşke canım, açıkçası ben inanmıyorum düzeleceğine ama seviyorum da ;)

* Zeynep A, çok da komikler biliyor musun? Sınıfta elmanın fotosunu çektim, flashı açık unutmuşum. Kız öğrencinin biri korktu, şimşek çaktı sanmış :))

Haydins dedi ki...

Kıymadım zaten tedime söylene söylene sildim yerleri o kadar :) Daha da mı büyüyeceğiz Nazocum :))

.ankara düşleri. dedi ki...

annem babam dedelerim teyzelerim amcalar halalar enişteler kuzenler o kadar çok öğretmen var ki ailede annem de yalvarmıştı öğretmen ol diye...
olamadım...
keşke diyorum keşke olsaymışım.
annem o çocukların gözlerindeki birşeyi öğrenebilme ve minnet duygusu hiçbirşeye benzemez der hep doğru galiba ...

Flame dedi ki...

Gözlerim doldu.. Dokunsan ağlayacağım o kadar dokundu nedense :((( Nie böyleyim ben!!

lale kunt dedi ki...

ne kadar tatlılar ya. sarılasım geldi birden, içim öyle ısındı. sorduğunda ses çıkarmıyolar demek... ne kadar saf, tertemizler.
inşallah hepsinin geleceği de tertemiz olur... Allah gözlerindeki ışığa yardım etsin, hiç sönmesin...

kalbim egede kaldı dedi ki...

valla halinize bence şükretmelisiniz çünkü büyüklere laf anlatıpta anlamamları daha zor ben çağrı merkezinde çalışıyorum ve her gün işe nefret ederek geliyorum tek isteğim öğretmen olmaktı bi ara vekil öğretmenlik yaptım ve o günlere tekrar geri dönmek isterdim hem çalışma saatleri hemde maneviyatı paha biçilmez birde tabi hayat garantisi birdaha böyle düşündünüzde bu yazdıklarım aklınıza gelsin benim bir haftasonum bile yok gece gündüz çalış dur

nazo dedi ki...

* Haydins, tamam olgunlaşıyoruz diyelim :))

* .ankara düşleri. öyle canım, çok haklısın.. Bazen kızıyorum mesela onlara, bağırıyorum falan sınıfta, ders bitiş zili çaldığında iyi dersler örtmenim vs vs. onlar kırılmıyor, seviyorlar, sevgilerini hissettiriyorlar..

* Alevcimm, kıyamam sana duygusal kelebek :)) Çocuklar var ya, ondan dokunmuştur sana..

* Uyuz Cadıcım, evet, çok sevimliler.. Kim getirdi deyince ses yok. Çabuk söyleyin diye tehdit ediyorum ben de :)) Hep mahçuplar nedense.. Amin canım..

nazo dedi ki...

* kalbim egede kaldı, elbette şükrediyorum. Özel sektördeki pek çok işle kıyaslayınca çok iyi şartlarda çalışıyoruz. Çalışma saatlerimiz çok iyi. Mesela ben 15.00 da evimdeyim.
Okulun en güzel yanı sınıfa girince ama idareyle uğraşmak, çalışma arkadaşların vs. soğutuyor daha çok.. Huzur olmayınca yaptığın işin güzelliğini düşünmüyorsun. Şuan pek bir sorun yok benim açımdan ama her insanın zaman zaman yaşadığı karamsarlık anları diyelim.. Size kolaylıklar diliyorum..

Zeynep'in Evi dedi ki...

Canım bu nekadar hislerime tercüman bi yazı olmuş, şu saydıkların içinde bende huzurlu bir çalışma ortamı istiyorum şiddetle, on dakikacık tenefüste gerçekten sohbet edelim ve dinlenelim istiyorum..insanlar birbirleriyle devamlı yarış halinde olmasınlar istiyorum, öğretmen olan biraz öğretmen gibi davransın istiyorum..daha böyle birsürü şey..
bak çocukları saymıyorum bile üç hafta bitti ama biz hala bazı çocuklarla yerimizde sayıyoruz çok dertliyim:)

Hayatın Ressamı dedi ki...

Canım benim sen ne tatlı öğretmensin öyle.

nazo dedi ki...

* Zeynepcim demek ki sorunlar aynı hep.. Eskiden öğretmenler çok saygın kişiler olurmuş ya, şimdi göremiyorum ben bunu.. Bu hem bize değer verilmediğinden hem de bazı öğretmenlerin tavırları yüzünden.. Düşününce hakediyoruz diyorum vs vs..
Çocukların atağa geçer umarım, daha tatil rehavetini atamadılar :)

* sihirliellercim, sensin tatlı! ;)

NzlGl dedi ki...

Nazocuğum

Takip ettiklerim listesinde adın olduğu halde 3 aydır listede tekrar ismin çıkmadığından herhalde yazılarına ara verdi diye düşündüm.
Üstelemedim adın var diye...
Ama bir baktım ki başka bir arkadaşta adın gözüküyor tekrar sayfana girdim ki
ben neler kaçırmışım:(

Son aylarda aklım ve ruhum ayrı ayrı çalıştıkları için ortada buluşmaları zor oluyor bende normal olamıyorum bu yüzden
seni okumayı bıraktığım gibi bir izlenim olmasın sen benim ilk gözağrılarımdansın biliyorsun:))))
neyse tekrar ekledim listeye sorunu çözmüş oldum.
Kaçırdığım kısımları telafi edeceğim
seni çok öpüyor bu aksaklık için kusura bakma diyorum.
İyi haftasonları dileğiyle tatlı hocam benim:))

nazo dedi ki...

* Nazlı Ablacığım,
Bir ara com uzantılı bloglarda problem olmuştu hatırlıyorsan, o zamanlar blogspot'a geçtim yeniden ve izleme listelerini güncellemeyenlerde nazoyla.com kaldı. Gördüklerimi uyardım aslında ama atladıklarım da olmuştur maalesef. Asıl sen kusura bakma olur mu?
Çok öpüyorum seni, hep beklerim ;)

nihalasli dedi ki...

Canim ya ne guzel anlatmissin..Yasadim sanki bir an o ani.
Ogretmenlik cok guzel.Bana ogretmenler pastaci ogrencilerde hamur gibi gelir hep.Pastaci nasil yogurursa o sekli alir ogrenci ve malzemesini eksik ya da fazla koyarsa mutlaka bir problem gozlemler..
Gidis gelislerin cok asina hepimize..cunku hepimiz hersey icin boyleyiz.

a. gizem dedi ki...

eğer öğretmenliği yapamayacak olsaydın bence hiç yazmazdın üni de. çünkü ing öğretmeni olan annem dediki lise 1 de ingilizce öğretmeni ol.. dedim olamam :) yapamam yani... doğruymuş o yetenek başka birşeymiş...
ama en şirini bunu kim getirdi deyince kimseden ses çıkmaması... canlarım yaa :)

pofiş♥ dedi ki...

ne isterdim öğretmen olmayı...

resme bakınca sınıf koktu birden...o nasıl olur deme:)koktu işte:(hem özledim öğrecilik yıllarımı..hemde ne isterdim neler yapardım öğretmen olsaydım...
bende çok güçlü anlatma yeteneği var ama sadece bu yetmiyomuş tabi:)
birz daha çalışsaydım keşke deneseydim diyorum şimdilerde...

çok duygusalım...sende öylesin ki içini ısıtmış bitanecik elma...
kıyamadım o masum yavrucaklara...

çok şanslılar ama senin gibi öğretmenleri var...

nazo dedi ki...

* nihalaslı, sen de ne güzel bir yorum yapmışsın canım. Aileler çok fazla ilgili değil malesef, o yüzden gerçekten okulda ne verirsek, o çocuk için artı oluyor. Her işte ya da yaşamın farklı anlarında oluyor gel gitler.. Önemli olan sorunları en aza indirmek, geri kalan hereyden mutlu olmaya çalışmak ;)

* Gizemcim benim ki biraz zorunlu tercih oldu. Özel sektördeki stajlarımdan sonra, devlette çalışmanın en doğru karar olacağını düşündüm. Neyse ki pişman değilim ama oluyor bazen çıkışlarım :) Çok sevimliler gerçekten, görmen lazım..

* pofiş♥, canım ya keşke olsaymışsın.. Anlatma yeteneği çok başka biliyor musun? Ne kadar iyi bir üni.den mezun olursan ol, yetenek yoksa olmuyor. Çünkü bilgilerini aktarabilmek kolay değil. Keşke her öğretmen de olsa..
Ben de çok duygusalım ve zorlanıyorum o yüzden. Sürekli üzülecek birşeyler buluyorum :)

ayci dedi ki...

bak mesela bana gelinlerimin hic biri elma getirmiyor :) kendine iyi bak diyorlar, kimisi evine davet ediyor, kimisi kahve ısmarlıyor dısarda...ama elma...CIK! o yüzden dogru meslek seninkisi...

zor.
ben severim öğretmenleri.
mesela karsımda tam bir okul var.
sürekli ögrencilere bakarım camdan.
cok severim.
birde ögretmenleri görürüm.
okulun karsısında sigara icerler. sonra okul sınırlarına girince atarlar sigarayı.

ben kücükken ögretmenler sigara icmez zannederdim. cok bilincli oldukları icin midir nedir...sonra bir gün ögretmenimin sigara ictigini gördüm...cok etkilendim...mektuplar yazdım...üzüldügüme dair...ama hic birini yollayamadım.

annem, onunda bir insan oldugunu hatırlattı bana.

sonra sonra alıstım.
ama ne zaman bir ögretmen sigara icse, ögrencilerinin önünde...dogru meslegi yapmadıgını düsünürüm.

bu ögretmenler sigara icmesin anlamına gelmiyor...sadece kücük ögrencilerin karsısında icmesinler.
cünkü bak, bugün elma getiren bir gün sigara paketi getirdiginde...ne olur o iliskinin hali?!

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Yorum bıraktım sanıyordum ama bırakamamışım:((( Mesleğiniz çok güzel! Sen de severek yapıyorsun biliyorum:) Öğretim görevlisi oldun bir de:))) Babam bana çok dedi en güzel meslek bir bayan için diye. Dinlemedim. Daha doğrusu son tercihimdi. Kısmet böyleymiş:))

nazo dedi ki...

* Ayci, kahve ısmarlayan ve evine davet eden öğrencilerim de olabilirdi hani :)) Ben de senin mesleğini kıskanıyorum mesela, anlayacağın herkesin gözü, kendisinde olmayanda :)
Hassas kelebek seni, nasıl etkilenmişsin küçükken. Neyse ki Sünter Teyzem el koymuş :) Bizim okulda içen öğretmen 3-4 tane ve yasak olmasına rağmen okulun içinde içiyorlar, küçücük bir odaya tıkılıp. Öğrenciler görmüyor. şikayet etmiyoruz biz de, çünkü yeterinca zor durumdalar gaz odasında.. Elma sever, sigara sevmez Ayci ;)

nazo dedi ki...

* Seblacım, sen zaten en sevdiğin şeyi yapacağın için önemli değil. Kurabiyeler taze taze pişecek, güzel kafede ;)

mermaid dedi ki...

bence şikayetlerinin nedeni, ülke şartlarıyla ilgili sadece. burada en kutsal mesleklerin sahipleri, öğretmenler, doktorlar en zor şartlarda çalışan ve ne yazık ki kıymetleri bilinmeyen insanlar:( işiniz hepimizinkinden zor.

Noni dedi ki...

Ay canlarım yaaa hiç kıyamam o minik kalplere ben ne kadar tatlılar!!!

♥ Ç!lekl! ♥ dedi ki...

yapmaktan mutlu oldugum meslek...o gozlerdekı ısıgı gormek herseye deger, bızımle cok daha ıyı nesıller yetısecek ben ınanıyorum...