UNUTURSAM FISILDA & PEK YAKINDA

11.11.14

 Uzun zamandır sinemada film izlemiyorduk. Eskisi kadar da sevmiyorum zaten, sanırım en çok istediğim zaman ara veremediğimden sıkılıyorum, sürükleyici olsa dahi. 2 dk. gezip gelme isteği oluyor. ^^ Kısa aralıklarla iki filme gittim bu ara, bayağı idare eder artık beni.
Unutursam Fısılda bildik bir Çağan Irmak filmi.
Çok beğendim ve çok etkilendim. Çünkü Alzheimer hastalığının tüm evrelerini babaannem ve dedem de gördüm. Ne kadar berbat, çaresiz hissettiren bir hastalık olduğunu biliyorum. Filmin esas konusu bu gibi görünse de pek çok konu işlenmişti ayrıca ve şimdiki/geçmiş zaman geçişleri çok başarılıydı bence, çok benziyordu oyuncular birbirine. Ayrıca hepsi de çok iyiydi.
Müziklere ise hiç girmiyorum bile, Kenan Doğulu şarkıları olduğunu bilmesem kesin eski zaman şarkıları derdim. O dönemin ruhu çok iyi yansıtılmış ve Farah Zeynep Abdullah mükemmel seslendirmiş. Hani güzeldi ama sinemada izlemeye de gerek yok diye yorum yaparız ya hiç öyle değil, gidin izleyin bence!
♪ ♫ Gel ya da Git 
Pek Yakında bildik bir Cem Yılmaz filmi değildi ama bence çok güzeldi. Çok tadındaydı, nahifti. Çok beğendim. Recep İvedik ile kıyaslayanlar olmuş, büyük bir hakaret bu! İnsanlar gereksiz bir beklentiyle gidiyor sanırım ve ince esprileri görmezden geliyor. Nahif olduğu kadar da komikti bence.
Tüm oyuncular çok iyiydi, en en favorim Zafer Algöz'dü ;)
Gidin, izleyin lütfen!


3 yorum:

Flame dedi ki...

İncir Reçeli 2'yi de mutlaka izle başlamışken derim. Kesin seversin... Çok, çok güzel..

el*ff dedi ki...

Ne güzel yine yazıyor olman :)) Unutursam fısılda yı bende çok beğendim ve ben de maalesef ki aynı alzheimer hallerini dedem ve babaannemde yaşamıştım :( Yazmak için girdim bloga senin yazınla karşılaştım :)

sekerbulutu dedi ki...

ben de kayınvalide ve anne ikilisiyle gitmeyi düşünüyordum ama iki film hakkında da olumsuz yorumlar okumuştum, sizin olumlu yorumunuz şaşırttı doğrusu, tam izlemekten vazgeçmişken izleyesim geldi, annelere haber vereyim de götüreyim :))