İKİ KİTAP

11.11.15

Birbirinin devamı son dört kitabından sonra Ayşe Kulin kitabı almayacağım diye yemin etmiştim. Bir konuyu o kadar sündürmüştü ki, ilk kitapta adı geçen neredeyse her karakter için yeni bir kitap çıkarttı ve bence çoğu okuyucusunu bunalttı. Bu kitabında o seriden olmadığına emin olunca aldım. O yüzden yeminimi yutmuş sayılmam. 
Kitaba gelince distopya (kötü, karamsar, negatiflik üzerine kurgulanan ülke, baskı altında kurallara itaat ederek yaşama) türünde yazdığı ilk romanı. Anlatımı akıcı ve sürükleyiciydi. Yasakçı, dayatmacı, baskıcı bir anlayışı ve bu anlayışa karşı çıkan insanları -özellikle kadınları- anlatıyor. Gelecekte bizi neler bekliyor? demek istemiyorum ama açıkcası anlatılanları yaşamaktan korkuyorum. Çok uzak değiliz gibi geliyor ve Yuna kadar cesur olabilir miyiz? düşünmeden edemiyorum.
Kafes, bir gerilim romanı. Peki bu kadar gerilmeye gerek var mıydı, işte orasını bilemiyorum. Neyse ki evde okuyup, korkmaktan kurtuldum. Çünkü kitaba Afyon'a giderken başladım, dönüş yolunda bitmişti. Bu tarz roman okumayı seviyorsanız tavsiye ederim. Ben eskiden severdim, pek özlemediğimi farkettim. 


0 yorum: